
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de melk warm in een klein pannetje (niet té heet). Doe de gist erbij en roer. Smelt vervolgens de boter. Mix de boter met de volgende ingrediënten: 1 ei, suiker, vanillesuiker en snufje zout. Ga hiermee door totdat er een romige massa ontstaat. Schenk vervolgens het mengsel van melk en gist er bij en mix het eventjes goed door. Voeg de bloem toe en kneed het geheel totdat er een soepel deeg ontstaat. Pak een kommetje en bestuif dit met bloem. Doe vervolgens de deegmassa erin en dek het af met een vochtige doek. Laat het deeg ongeveer 45 minuten rijzen op een warm plekje.
Bestuif het aanrechtblad met bloem. Rol het deeg uit tot een rechthoek (20 x 30 cm). Smeer de cranberrycompote over het deeg. Rol vervolgens het deeg vanuit de lange kant op en snijd het in stukken van ongeveer 4 centimeter. Pak een springvorm en vet het in. Leg er een – op z’n kant – in het midden en de andere er om heen. Zorg er wel voor dat er een paar centimeter tussen zit. Bedek de springvorm met een vochtige doek en laat het vervolgens 30 minuten rijzen op een warme plek.
Klop het ei los en bestrijk het deeg. Plaats de springvorm in de oven voor ongeveer 18 minuten. Was de verse frambozen en blauwe bessen. Haal de chinois uit de springvorm en leg het fruit erop. Verkruimel er wat Bettine geitenkaas over. Smeer eventueel wat extra Bettine geitenkaas (spread naturel) op de chinois. Strooi er tot slot wat poedersuiker over en maak het af met een paar muntblaadjes.