Voorgerechten

Cannelloni gevuld met krab en geitenkaas van Restaurant Pouwe

aantal personen

4 personen Serves 4

bereidingstijd

45 minuten PT45M

ingrediënten

250g Bettine geitenkaas naturel 
75g krab             
4 stukken cannelloni    
150g spinazie     
450 ml olijfolie       
150 ml melk             
50 ml slagroom     
30g hazelnoot    
1 tak rozemarijn  
3 takken bieslook        
peper & zout     

keukenspullen

bereiden

Dit gerecht was de weekhap bij restaurant Pouwe in Hoeven. 
Met dit voorgerecht maak je zeker indruk op je tafelgenoten! Het recept hebben wij van hen gekregen om met jou te delen, zodat jij dit heerlijke gerecht snel zelf kunt bereiden. 

Cannelloni
Breng een ruime pan water aan de kook met een theelepel zout en 50 ml olijfolie. Zodra het water kookt leg je de cannelloni`s in het water. Circa 8 à 9 minuten voor een al dente ‘’Beet gaar’’ garing. Hierna leg je de cannelloni`s in ijskoud water zodat het gaar proces stopt. Hierna voorzichtig drogen door middel van een handdoek en smeer de cannelloni`s in met een beetje olijfolie.

Hazelnoot
Verwarm de oven voor op 180 graden en doe dit op de hete luchtstand. Rooster de hazelnoten in een ovenschaal mooi bruin. Haal ze na de gewenste kleur uit de oven en strooi er een klein beetje zout over. Hak de hazelnoten grof en laat nu afkoelen tot gebruik.

Olijfolie cremé
Breng de melk aan de kook met een takje rozemarijn, peper en zout. Op het moment dat de melk kookt haal je deze van het vuur. Zeef de melk in een litermaat. Voeg nu met een staafmixer op de hoogste stand de olijfolie geleidelijk toe bij de melk. Voeg de olie net zolang toe tot het een mayonaise dikte heeft. Laat het afkoelen en doe het in een spuitzak. Leg koud weg tot gebruik.

Spinazie
Was de spinazie minimaal 3x met een klein beetje zout in het water. Maak het hierna goed droog door het in een handdoek te leggen.

Geitenkaas & Krab
Zorg dat de geitenkaas op kamertempratuur is. Roer de geitenkaas los en mix met de slagroom. Voeg nu ook de fijngesneden bieslook en krab toe. Meng het goed door elkaar met behulp van een spatel en breng het op smaak met peper en zout. Doe het mengsel in een spuitzak en leg koud weg tot gebruik.

De afwerking
Zet een cannelloni recht op een snijplank. Snijd een even groot gat als de cannelloni van de spuitzak met geitenkaas. Spuit de cannelloni vol.

Leg hierna de cannelloni op het gewenste bord. Snijd een kleine puntje van de olijfolie cremé spuitzak af en spuit mooie toefjes op en naast het gerecht. Verdeel nu de geroosterde hazelnoten over het gerecht.

Marineer de spinaziebladeren met een scheut olijfolie, peper en zout. Snijd de bladeren in de gewenste vorm of maak er met behulp van een ronde steker een rondje van. Verdeel nu de bladeren bij de cannelloni en serveer direct. 

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje