brunchtaart met scrambled eggs en crumbles geitenkaas

aantal personen

6 personen Serves 6

bereidingstijd

40 minuten PT40M

ingrediënten

  • 1 rol croissantdeeg voor 6 grote croissants
  • 7 eieren
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 2 dunne bosuitjes
  • 100 g Bettine bolletjes naturel
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • 1 flinke theelepel chili flakes

keukenspullen

bereiden

Een heerlijk en mooi hartig brunchtaartje dat deze Paasdagen niet zal misstaan op tafel. De warme geitenkaas en de chiliflakes zorgen voor een goede smaakbalans. Warm serveren en genieten maar!

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Haal het croissantdeeg uit de verpakking en snij deze in plakken volgens de stippellijntjes. Je kunt ze eventueel iets vergroten met een deegroller. Halveer hierna de plakjes in de lengte. Spreid de plakjes in een cirkel op een vel pakpapier. Zorg dat de binnenste cirkel de brede uiteinden zijn en dat deze elkaar dakpansgewijs overlappen.

Verhit boter op laag vuur in een pan. Kluts 6 eieren met 1 eetlepel crème fraiche los. Het hoeft geen egaal geheel te vormen, dus kluts de eieren niet te lang. Voeg naar smaak peper en zout toe. Schenk de eieren bij de net gesmolten boter en roer voortdurend, zodat het ei niet blijft kleven. Neem de pan van het vuur als de eieren nog lobbig zijn en glanzend.

In de binnenste cirkel van het deeg verdeel je het roerei zodat je een mooie ring hebt en strooi hierover de bosui, de helft van de chili flakes en de Bettine bolletjes. Vouw de uiteinden van het deeg naar binnen zodat het kaas-eimengsel wordt bedekt en er een krans overblijft. Kluts het laatste ei los en bestrijk hiermee het deeg. Bestrooi met de rest van de chili flakes en sesamzaadjes.

Plaats de brunchtaart in de oven en bak 10 minuten in de oven. Verlaag vervolgens de temperatuur naar 140 graden en bak nog 20 minuten. Serveer direct wanneer je hem uit de oven haalt.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje