Ontbijt

Broodje gerijpte geitenkaas met pesto, avocado en walnoten

aantal personen

4 personen Serves 4

bereidingstijd

15 minuten PT15 M

ingrediënten

Ingrediënten:

  • Bettine gerijpte geitenkaas 200g
  • rustiek donker meergranen brood
  • gemengde sla
  • avocado
  • walnoten

Pesto:

  • olijfolie
  • 3 handjes basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 25 g pijnboompitten
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • zout en peper, naar smaak

 

keukenspullen

keukenmachine
grill ijzer

bereiden

Probeer ons nieuwe product, het gerijpte geitenkaasje nu in combinatie met zelfgemaakte pesto en verwen je familie of vrienden en natuurlijjk ook jezelf!

Bereiden

Haal de blaadjes van de stengels van een gewassen basilicum plant. Ontvel het teentje knoflook en snijd deze in kleine stukjes.Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin opkleuren. Rasp de Parmezaanse kaas. Pak een keukenmachine en maal de basilicumblaadjes, de knoflookstukjes, de geroosterde pijnboompitten en de geraspte Parmezaanse kaas tot een gladde massa. Voeg geleidelijk wat olijfolie toe totdat de pesto de juiste dikte krijgt. Breng eventueel nog verder op smaak met wat zout en peper.

Opmaken van de broodjes

Snijd het brood en grill deze  in de pan knapperig. Verdeel de zelfgemaakte pesto over een van de broodjes. Hak de walnoten en voeg deze samen met de gemengde sla, op het broodje toe. Snijd de gerijpte geitenkaas ongeveer een halve centimeter dik en voeg deze toe op het broodje. Snijd de avocado in 2 en haal de pit er met een mes uit, haal vervolgens met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd de avocado in plakken en verdeel deze over het broodje. Als laatst leg je een snee brood bovenop de stukjes avocado en eventueel wat kruiden naar eigen smaak.

 

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje