1400
#bettinerecepten

Broccoli stamppot met geitenkaas

Wil je een heerlijke stamppot maken? Probeer dan eens deze overheerlijke broccoli stamppot van Uit Paulines Keuken. Wij zoeken altijd een goede reden om onze geitenkaas toe te voegen aan een gerecht. Nou was dat bij deze broccoli stamppot een geweldige match. Het geeft de aardappelpuree een heerlijke romige en pittige smaak.

Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
8 worstjes
750 g kruimige aardappels
500 g broccoli
5 bosuien
2 sjalotjes
14 g bieslook
185 g Bettine geitenkaas naturel
200 ml mascarpone
3 el kappertjes
olijfolie
peper en zout

Bereiding

    1. Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken. Kook ze, in gezouten water tot ze net onderstaan, in 20 minuten gaar. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in kleine stukjes en kook ze in een aparte pan, in ruim water met wat zout, in 6-8 minuten beetgaar.
    2. Hak ondertussen de bosuien in grove stukken en de sjalotjes in parten. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de bosuien en sjalotjes mooi goudbruin. Neem uit de pan en bak de worstjes in ongeveer 6 minuten rondom bruin. Voeg eventueel de bosuien en sjalotjes weer toe om kort op te warmen. Houd de worstjes, bosuien en sjalotjes warm onder een deksel of op een bord met aluminiumfolie.
    3. Giet de aardappels af en stamp ze met de mascarpone en geitenkaas glad en romig. Breng op smaak met peper en zout. Schep de broccoliroosjes, sjalot en bosui er door en geef de worstjes erbij. Hak de bieslook fijn en strooi over de stamp, garneer met kappertjes en nog wat extra geitenkaas.
Landscape background 3840x2160
Bettine Naturel 125 gram
Bettine Naturel 125g

In Bettine Naturel proef je de natuurlijke smaak van geitenkaas. Mild en puur, vol eiwitten en vitaminen. Laat de frisromige kaas smelten in je mond en geniet. Heerlijk om puur te eten, of als smeuïge smaakmaker in je favoriete gerechten. Bettine geitenkaas naturel won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een zilveren award.