Verwarm de oven voor op 200 graden.
Haal de bladerdeegplakjes uit de vriezer en laat deze ontdooien.
Snipper de ui. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 2 min. voeg de boerenkool en tijm toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vet de quichevorm in met boter of olie. Bekleed deze met het deeg. druk de randen aan en snijd overtollig deeg langs de rand weg. Verdeel de boerenkool over de bodem, snijd de rookworst in plakjes en leg op de boerenkool.
Roer de eieren los met de mosterd, de geitenkaasbolletjes en de kookroom en breng op smaak met zout en peper. Schenk geleidelijk uit over de vulling. Bak de boerenkoolquiche in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de quiche 10 minuten afkoelen voor het serveren.
Tip!
Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Eet hem op kamertemperatuur of verwarm hem 30 minuten in de oven op 150 graden.