Bloemkool-champignon quiche met Bettine pearls

bereidingstijd

35 - 40 minuten

ingrediënten

4 personen

  • 100 gram Bettine pearls 
  • 4 bladerdeeg vellen
  • 200 gram bloemkool roosjes
  • 100 gram (kastanje) champignons
  • 1 ui - fijn gesnipperd
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 tl tijm
  • zout en peper
  • 4 eieren
  • 100 ml slagroom

keukenspullen

  • 4 mini quiche vormpjes

bereiden

Dit culinaire recept is gemaakt door Muna bekend van @tothemoen met heerlijke ingrediënten die ook geschikt zijn tijdens de ramadan. 

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) of 200 graden (boven- en onderwarmte). Laat het deeg ontdooien.

Voeg een klein beetje olijfolie in een koekenpan en bak de bloemkool, ui en champignons enkele minuten op een zacht vuurtje. Voeg naar smaak tijm, zout en peper toe. Haal van het vuur en zet deze groenten opzij.

Vet de quiche vormpjes in en bekleed met het bladerdeeg. Snij eventueel overtollig deeg eraf.
Klop de eieren los met de slagroom.
Vul de vormen met de gebakken groente en schenk het eiroom-mengsel eveneens in de vormen.

Bestrooi met de Bettine geitenkaas pearls en bak de quiches 25 tot 30 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Serveer warm. 

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje