
Een smakelijk en makkelijk te bereiden hapje om jouw gasten te serveren tijdens de feestdagen of bij de borrel?
Blini's zijn snel gemaakt en heerlijk in combinatie met geitenkaas.
Een smakelijk en makkelijk te bereiden hapje om jouw gasten te serveren tijdens de feestdagen of bij de borrel?
Blini's zijn snel gemaakt en heerlijk in combinatie met geitenkaas.
Maak de mengkom goed schoon zodat deze vetvrij is. Giet de melk in een maatbeker. Splits een ei en doe het eiwit in een mengkom en het eigeel bij de melk in de maatbeker. Klop het eiwit met een mixer totdat er stijve pieken ontstaan.
Doe het meel, het zout, bakpoeder, melk en het eigeel in de mengkom. Meng het deegbeslag 1 minuut met de mixer op lage snelheid. Als alles goed gemengd is schep je het eiwit met een spatel door het beslag.
Verhit olie in de koekenpan. Schep met een eetlepel het beslag in de pan. Gebruik 1 eetlepel per blini. Bak op middelhoog vuur totdat er belletjes in het deeg ontstaan. Nu kun je de blini’s omdraaien en de andere kant bakken. Dit neemt slechts enkele minuten in beslag. Wanneer de blini’s gaar en goudbruin zijn neem je deze uit de pan.
Smeer een dun laagje vijgenchutney op de blini. Snijd de Bettine gerijpte geitenkaas in mooie, dunne plakken. De mooiste plakken snij je met een draadmesje. Als je het met een mes snijdt, verwarm het mes dan even onder de kraan met warm water voor het beste snijresultaat. Leg een plakje op de chutney en maak af met een partje verse vijg.
Smeer op de andere blini's een laagje Bettine geitenkaasspread, bak kastanjechampignons kort op hoog vuur en serveer deze wanneer ze lauw zijn op de blini's. Druppel verse pesto over het geheel en serveer direct.