
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de sla, bieslook en de groene olijven (in een keukenmachine). Meng het geheel met de boter (op kamertemperatuur) en breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Rol het deeg (van Tante Fanny) uit en halveer het in de breedte. Plaats één helft op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de zalmmoot op het bladerdeeg en smeer het mengsel (van boter, sla, bieslook en olijven) erover. Verkruimel de geitenkaas over het geheel. Klop vervolgens het ei los en gebruik ongeveer de helft ervan om het deeg te bestrijken. Plaats de andere helft van het bladerdeeg op de zalm en druk de randen van het deeg goed aan. Zorg ervoor dat het deeg aan de bovenkant een paar openingen heeft, zodat de lucht tijdens het bakken kan ontsnappen. Bestrijk het deeg met het resterende ei. Plaats het in de oven en bak het in ongeveer 25-30 minuten goudbruin.