bladerdeegtaart met bettine geitenkaas, amandelen, vijgen en munt

aantal personen

4 personen Serves 4

bereidingstijd

45 minuten PT45 M

ingrediënten

  • bladerdeeg op rol, 2 vellen (blad 40 x 24 cm)
  • Bettine geitenkaas naturel (bakje van 125 g)
  • 50 g amandelen
  • vijgenchutney (of vijgenjam)
  • 4 verse vijgen
  • 1 ei
  • 10 g verse munt

keukenspullen

Schaar
Bakplaat
Bakpapier
Kwastje

bereiden

Alleen al voor de gezelligheid is het een must om deze warme bladerdeegtaart te maken. Ideaal voor bij de borrel!
Verder is deze zoete geitenkaas bladerdeegtaart leuk om te zien, heerlijk om van te snoepen en makkelijk om te delen én te maken.

En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Laat het bladerdeeg ontdooien.

Leg 1 vel bladerdeeg op een vel bakpapier en besmeer met een dun laagje vijgen chutney. Strooi de geitenkaas over de chutney en leg het andere vel bladerdeeg eroverheen en druk goed aan. Knip smalle repen in het bladerdeeg met een schaar, zodat een 'zon' of de 'bloem' ontstaat. Draai de repen voorzichtig tweemaal zodat een leuk speels effect ontstaat zodra deze stengels worden gebakken. Klop het ei en het bestrijk het bladerdeeg met het bakpenseel. Strooi vervolgens de hele taart met het amandel schaafsel en bak gedurende 20 tot 30 minuten in de oven totdat de taart goudbruin is. Serveer onmiddellijk.

 

 

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje