Bladerdeeghapjes met geitenkaas, tomaat en knoflook

aantal personen

6 personen Serves 6

bereidingstijd

30 minuten PT30M

ingrediënten

  • 6 vellen bladerdeeg
  • 100g Bettine gerijpt rolletje
  • 1 tomaat
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 ei
  • peper en zout naar smaak
  • boter om in te vetten

keukenspullen

  • mini muffinvorm

bereiden

Ben je op zoek naar een lekker en makkelijk borrelhapje? Zet dan deze feestelijke bladerdeeg hapjes op tafel, bubbels erbij, proost en genieten maar!  
 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de minimuffinvorm in. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en snijd ieder plakje in 4 vierkantjes. Leg in iedere holte van de muffinvorm een vierkant plakje.
Snijd plakjes van het gerijpte geitenkaasje en snijd deze vervolgens in 2 helften. Snijd de tomaat in fijne stukjes en snijd de knoflook zeer fijn en meng dit goed. Vul ieder vakje van de muffinvorm met daarin het bladerdeeg met een half plakje gerijpte geitenkaas en enkele knoflook-tomatenblokjes. Vouw hierna het pakketje dicht. Kluts een ei in een kommetje en smeer met een kwastje wat ei over het bladerdeeg. Strooi vervolgens sesamzaad over het bladerdeeg. Bak de hapjes in ongeveer 20 minuten af in het midden van de oven op 220 graden (conventioneel).
Deze bladerdeeghapjes zijn het allerlekkerst als je ze lauwwarm serveert. Laat ze dus maar heel even afkoelen als ze uit de oven komen. 

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje