
Ben je nog op zoek naar inspiratie voor een feestelijk recept? Probeer dan zeker deze bladerdeeghapjes gevuld met asperge, rauwe ham en Bettine gerijpte geitenkaas. Een lust voor het oog (en de maag)!
Ben je nog op zoek naar inspiratie voor een feestelijk recept? Probeer dan zeker deze bladerdeeghapjes gevuld met asperge, rauwe ham en Bettine gerijpte geitenkaas. Een lust voor het oog (en de maag)!
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
Haal de bladerdeegvellen los en laat ontdooien.
Leg een plak ham diagonaal op het bladerdeeg vel.
Snijd plakken van de Bettine gerijpte geitenkaas en leg deze op de plak met ham.
Leg hierboven op drie groene asperges.
Verdeel eventueel een beetje honing over de asperges en maak af met wat grof zeezout.
Vouw de andere punten naar elkaar toe en plak dicht.
Klop een ei los en bestrijk hiermee het bladerdeeg.
Verdeel tot slot wat van de zaadjes over de pakketjes en schuif ze in de oven.
Bak ze 35 minuten op 200 graden om mooi te garen.
Zodra het deeg gaat rijzen en mooi goudbruin kleurt, zijn ze klaar.