bietensalade met balsamico vijgen en Bettine geitenkaasbolletjes

aantal personen

4 personen Serves 4

bereidingstijd

30 minuten PT30 M

ingrediënten

  • 500 g gekookte bieten
  • 300 g rijpe vijgen
  • 100 g Bettine geitenkaasbolletjes
  • sap van 1 mandarijn
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • ½ eetlepel olijfolie
  • peper en zout, naar smaak
  • 1 takje verse rozemarijn

keukenspullen

bereiden

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan en doe er het sap van de mandarijn, de bruine suiker en de balsamicoazijn bij.
  2. Snijd de vijgen in kwarten en doe ze in de pan bij het balsamicomengsel en laat ze op middelhoog vuur in een kwartiertje karameliseren.
  3. Verhit ondertussen een grillpan op hoog vuur en snijd de bieten in plakken van ½ cm dik.
  4. Bestrooi ze met peper en zout en grill ze aan beide kanten totdat ze een mooi patroon hebben.
  5. Leg de gegrilde bieten op een mooie schaal en verdeel de vijgen erover.
  6. Hak de rozemarijn fijn en strooi dit samen met de geitenkaasbolletjes over de vijgen en bieten.
  7. Schep er nog wat van de ingekookte balsamicosaus overheen.

    Recept en foto gemaakt door Debbie van Deb's Bakery & Kitchen

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje