Kook de rode linzen in 6 – 8 minuten in ruim water gaar. Giet ze af en laat afkoelen.
Bak eventueel de maisbollen af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe de bieten met de linzen, knoflook, ui, havervlokken, komijnzaad, korianderzaad, harissa, ei en voldoende peper en zout in de kom van de foodprocessor en pulse tot het een geheel vormt.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan en vorm met natte handen burgers van het bietenmengsel.
Laat de bietenburgers op middelhoog vuur aan beide kanten in ongeveer 10 minuten garen. Draai ze niet te vaak om.
Maak ondertussen de saus door de mayonaise met het gerookt paprikapoeder te mengen.
Snij de broodjes doormidden en bestrijk ze met een royale laag paprikamayonaise.
Leg er wat ijsbergsla en de bietenburger op en verdeel er wat plakken gerijpte geitenkaas over. Dek af met de bovenkant van het broodje.