bietenburger gerijpte geitenkaas
#bettinerecepten

Bietenburger met gerijpte geitenkaas

Wie houdt er nou niet van een goedbelegde burger? Deze bietenburger gemaakt door Deb's Bakery & Kitchen is helemaal vegetarisch en heel smaakvol in combinatie met de gerijpte geitenkaas. Je maakt 6 bietenburgers met dit recept zodat je de volgende dag ook nog kunt genieten van deze lekkere combi of vries ze in.

  • Vegetarisch
  • Hoofdgerechten
  • Gerijpte geitenkaas
  • Lente
  • Zomer
  • Vaderdag
  • Gezond
  • Hamburger
  • Familie
Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
200 g Bettine gerijpte geitenkaas, in plakjes
500 g voorgekookte bieten, uitgelekt
100 g rode linzen, gewassen
1 teentje knoflook
1 ui, gesnipperd
150 g havervlokken
2 tl gemalen komijnzaad
2 tl gemalen korianderzaad
3 tl harissa
1 ei
peper en zout
4-6 maisbollen
ijsbergsla
4 el mayonaise
5 tl gerookte paprikapoeder
olijfolie

Bereiding

    1. Kook de rode linzen in 6 – 8 minuten in ruim water gaar. Giet ze af en laat afkoelen.
    2. Bak eventueel de maisbollen af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    3. Doe de bieten met de linzen, knoflook, ui, havervlokken, komijnzaad, korianderzaad, harissa, ei en voldoende peper en zout in de kom van de foodprocessor en pulse tot het een geheel vormt.
    4. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan en vorm met natte handen burgers van het bietenmengsel.
    5. Laat de bietenburgers op middelhoog vuur aan beide kanten in ongeveer 10 minuten garen. Draai ze niet te vaak om.
    6. Maak ondertussen de saus door de mayonaise met het gerookt paprikapoeder te mengen.
    7. Snij de broodjes doormidden en bestrijk ze met een royale laag paprikamayonaise.
    8. Leg er wat ijsbergsla en de bietenburger op en verdeel er wat plakken gerijpte geitenkaas over. Dek af met de bovenkant van het broodje.
Landscape background 3840x2160
Bettine rolletje 200g
Bettine Gerijpte Geitenkaas 200g

Bettine gerijpte geitenkaas is ambachtelijk bereid van verse, gepasteuriseerde geitenmelk. De romige rolletjes geitenkaas worden zorgvuldig beneveld met een witschimmelcultuur die zorgt voor een mooie, hagelwitte korst. Je snijdt er makkelijk mooie schijfjes van voor op de kaasplank, in een lekkere salade of een (oven)gerecht. Dit gerijpte geitenkaasje is ook lauwwarm uit de oven heel smaakvol. Snijtip: met een draadmesje snijd je de mooiste plakken. Gebruik je toch een mes? Verwarm het mes dan even onder de kraan voor het beste snijresultaat.