Nagerechten met geitenkaas

bettine goat cheesecake

bereidingstijd

30 minuten bereiding (en minimaal 2 uur in de koelkast)

ingrediënten

  • 450 gram witte chocoladerepen in kleine stukjes gebroken of gesneden
  • 500 gram Bettine geitenkaas naturel op kamertemperatuur
  • 400 ml slagroom
  • 300 gram kandijkoekjes (Bastogne)
  • 100 gram roomboter
  • 1 citroen

    Ter garnering van de taart:
  • Verse muntblaadjes
  • Aardbeien
  • Frambozen
  • Blauwe besjes

keukenspullen

  • Taartvorm met uitneembare bodem
  • Bakpapier
  • Foodprocessor of een deegroller

bereiden

Deze taart is waanzinnig lekker, supermakkelijk te maken en een feest voor het oog. Hierbij het recept zodat je deze snel kunt maken voor de paasdagen of voor een feestje of… eigenlijk heb je geen reden nodig. Gewoon maken dus en genieten maar.

Smelt de chocolade au bain marie (zorg dat de kom waar de chocolade inzit niet het water raakt, de stoom van het water zal de chocolade doen smelten). De chocolade mag niet te warm worden. Roer deze glad en laat vervolgens afkoelen.

Smelt de boter in een klein pannetje. Verkruimel ondertussen de kandijkoekjes, dit kun je met een foodprocessor doen maar is ook mogelijk met een deegroller. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter. Vet de taartvorm in en druk de koekkruimels in de taartvorm met een lepel. Plaats de taartbodem in de koelkast.

Meng de afgekoelde chocolade met de geitenkaas met een handmixer. Pers de citroen uit en meng het sap door het geitenkaasmengsel. Klop de slagroom tot een lobbige massa en spatel deze voorzichtig door het kaasmengsel. Verdeel het mengsel over de taartbodem en zit in de koelkast om op te stijven. Laat het minstens een paar uur in de koelkast staan. Het is ook ideaal om de taart een dag van tevoren te bereiden. Wanneer de taart goed opgesteven is de taart garneren met het rode fruit.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje