bettine geitenkaasloempia

aantal personen

6 personen Serves 6

bereidingstijd

20 minuten PT20 M

ingrediënten

Geitenkaasloempia's

  • Bettine Geitenkaas Honing 125 g
  • 1 handje cashewnoten
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • 6 vellen filodeeg

Chilisaus

  • 4 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 200 ml rijstazijn
  • 200 ml honing
  • 5 cm gember
  • 0,5 tl zout

keukenspullen

  • keukenmes
  • frituurpan
  • koekenpan

bereiden

De mannen van SterkInDeKeuken.nl willen met hun foodblog anderen inspireren met de meest lekkere en makkelijke recepten. Ze maakten voor ons een heerlijke geitenkaasloempia met de Bettine Honing.

Geitenkaasloempia’s

Hak versgebrande cashewnoten, de rozemarijn en de tijm fijn met een scherp mes. Rol de Bettine geitenkaas door het mengsel en maak er met je handen een rolletje van. Snijd het filodeeg op maat en vouw de loempia's. Pak hiervoor een vel en leg deze met een punt naar je toe. Vouw deze over de geitenkaas en rol het op tot iets over de helft van het vel. Vouw dan de linker en rechterpunt naar binnen en rol verder. Maak het laatste puntje iets nat met water en druk aan. Bak de loempia's in zonnebloemolie op 180 graden in enkele minuten mooi goudbruin.

Chilisaus

Hak de teentjes knoflook fijn en snjid de rode chilipeper in ringetjes. Rasp de gemberwortel. Fruit hierna de knoflook, chilipeper en gember aan in een pan met olijfolie. Voeg de rijstazijn, honing en het zout toe. Breng vervolgens het geheel aan de kook en laat het inkoken tot de saus stroperig wordt. Laat even afkoelen en giet een beetje saus over de verse loempia's.

 

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje