Bettine geitenkaasballetjes met pistachenoten, pijnboompitten en zongedroogde tomaten

aantal personen

10 personen Serves 10

bereidingstijd

15 minuten PT15 M

ingrediënten

450 g Bettine verse geitenkaas (150 g per variatie)
3 eetlepels crème fraîche (1 eetlepel per variatie)
Variatie 1: 75 g gedroogde cranberries en 100 g pistachenoten, in kleine stukjes gehakt
Variatie 2: 100 g geroosterde pijnboompitjes, honing en tijm
Variatie 3: zongedroogde tomaat en bieslook
peper, naar smaak

keukenspullen

vijzel

bereiden

Smakelijke en verantwoorde hapjes. Ze zijn er wel degelijk, dus wij grijpen het moment aan om vaker gezondere hapjes op tafel te zetten tijdens feestjes en borrels. Hier een leuk receptje met geitenkaasballetjes, in maar liefst drie variaties, zodat het oog én de smaakpapillen een fijne afwisseling krijgen. Wat het helemaal makkelijk maakt is dat deze hapjes met gemak een dag van tevoren klaargemaakt kunnen worden. Thuiskoks klaar? Rollen maar!

Variatie 1: Meng de geitenkaas en de crème fraîche samen met de cranberry’s en breng op smaak met peper. Draai er balletjes van en rol deze door de gehakte pistachenootjes en plaats in de koelkast voor minstens een uur. Prik cocktailprikkertjes er in en serveer.

Variatie 2: Maal de geroosterde pijnboompitjes fijn. 
Meng de geitenkaas met de crème fraîche en voeg daar ongeveer 1,5 eetlepel honing en een beetje tijm aan toe. Draai balletjes van de geitenkaas en rol deze door de pijnboompitjes.

Variatie 3: Snijd de zongedroogde tomaatjes en bieslook fijn. Meng de zongedroogde tomaatjes door het mengsel van geitenkaas en crème fraîche en draai hier balletjes van. Rol de geitenkaasballetjes vervolgens door het bieslook kruim.

Tip: Laat de balletjes minstens 1 uur opstijven in de koeling alvorens ze te serveren. 
 

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje