Voorgerechten met geitenkaas

Bettine geitenkaas met zwarte peper, zoethout en rode biet

ingrediënten

  • 2 personen
     
  • Geitenkaas crème met zwarte peper
  • - 125 gram Bettine naturel
  • - zwarte peper uit de molen
  • - 10 gram room
     
  • Rode bieten marinade
  • - 0,5 L bietensap
  • - 4 stokjes zoethout
  • - 100 gram Sushi azijn
  • - 100 gram suiker
     
  • Gepofte biet
  • - 500 gram rode biet
     
  • Gemarineerde radijzen
  • - 100 gram Japanse radijs
  • - 1 Bos radijs
  • - 50 gram Sushi azijn
     
  • Overig
  • - 100 gram rode biet
  • - Chioggia bieten
  • - Ahornsiroop
  • - Paarse zuring
  • - bloemen van paarse zuring

keukenspullen

  • Mandoline
  • Aluminiumfolie

bereiden

Pak voor de gepofte bieten de bieten in met aluminium folie en laat deze in een oven van 200 graden een uurtje garen. Test de bieten door er met een mes in te prikken het ligt aan de dikte van de biet wanneer deze gaar is.
Voeg voor de geitenkaas crème een beetje room bij de geitenkaas en meng dit tot een zachte crème, draai flink wat zwarte peper hier door heen totdat het een pittige smaak krijgt.

Snijd op een mandoline de rode bieten in dunne schijfjes en steek deze uit met een steekring.
Meng alle ingrediënten voor de marinade en kneus de zoethout stokken. Breng de marinade aan de kook, haal van het vuur voeg het zoethout en bietenschijfjes toe en laat het een aantal uur trekken.
Marineer de radijzen in sushi azijn en voeg ook wat ahornsiroop toe aan het gerecht. maak het gerecht naar eigen inzicht op met eetbare bloemen en kruiden.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje