Voorgerechten met geitenkaas

Bettine geitenkaas met mierikswortel en tomaat

ingrediënten

  • 2 personen:
  • Geitenkaas crème met mierikswortel
  • - 125 gram Bettine naturel
  • - 1 mierikswortel vers
  • - 10 gram room
     
  • Tomatenbouillon
  • - 1kg roma tomaten
  • - 50 gram dragonazijn
  • - 75 gram dragon
  • - Zout
     
  • Gepofte tomaatjes
  • - 1 knoflook teen
  • - Zout
  • - Za’atar kruiden
  • - zonnebloem olie
     
  • Overig
  • - 100 gram Honing Cherry tomaten
  • - 100 gram Tros Cherry tomaten
  • - 100 gr Snoep Cherry tomaten
  • - 1 Komkommer

keukenspullen

  • Blender
  • Passeerdoek

bereiden

Dit culinaire tomaten recept is gemaakt door Arie Klootwijk met ingrediënten van de verse verleiding en onze verse Bettine geitenkaas naturel.

Snijd de Roma tomaten in stukken en doe deze samen met de dragonblaadjes in de blender.
Doe deze tomatenmassa in een passeerdoek en laat dit een nacht uitlekken zodat je het vocht overhoudt. Breng het vervolgens op smaak met dragonazijn en zout.

Voeg voor de geitenkaas crème een beetje room bij de Bettine geitenkaas en meng dit tot een zachte crème, rasp nu de verse mierikswortel en meng het geheel.

Meng de tomaatjes met olijfolie en za’atar kruiden en de knoflook en pof deze in de oven op 120 graden tot de velletjes beginnen los te komen.

Spuit de crème in het bord en voeg de gepofte en rauwe tomaatjes toe, maak het gerecht af met kruiden en eetbare bloemen. Voeg als laatste de koude tomatenbouillon toe.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje