Bettine geitenkaas kroketjes met truffelmayonaise

aantal personen

4 personen Serves 4

bereidingstijd

180 minuten PT180M

ingrediënten

100 g fijn paneermeer
100 g grof paneermeel
paprikapoeder
2 losgeklopte eieren
frituurolie
150 g Bettine geitenkaas naturel
2 el fijngesneden zongedroogde tomaatjes
3 el pijnboompitjes
snufje cayennepeper

Jean Bâton truffelmayonaise of truffeltapenade, truffelolie en mayonaise

keukenspullen

bereiden

Kroketjes doen het altijd goed, of het nou tijdens een voetbalwedstrijd, een verjaardag, de lunch, in de zomer of in de winter is, wij zijn dol op die rolletjes met krokante korst.
Lastig kiezen tussen de vele varianten heerlijke kroketten, maar wij kiezen vandaag voor geitenkaaskroketjes met truffelmayonaise. Je kan ze ruime tijd vooraf al klaarmaken, zodat je ze enkel nog hoeft af te bakken. Superhandig en vooral superrrrrlekker!
 

Je start met het maken van het geitenkaasmengsel. Meng daarvoor de geitenkaas, zongedroogde tomaatjes, cayennepeper, paprikapoeder en de geroosterde pijnboompitjes onder elkaar. Leg de kroketjes minimaal 2 uur in de koeling om goed op te stijven. 
Rol met je handen of met twee lepels kleine rolletjes van het mengsel. Het is mogelijk om zo hierna in te vriezen alvorens je met het bakproces begint of gewoon te bewaren voor een volgende keer.
Nu ga je stap voor stap je kaaskroketjes vormen. Haal de bolletjes door de fijne paneermeel. Haal dit vervolgens door het losgeklopte ei en gelijk daarna door het grove paneermeel. Je kroketjes zijn klaar om gebakken te worden! 

Serveer de kroketjes warm. Ze zijn lekker met én zonder truffelmayonaise. Mocht je deze zelf willen maken, roer dan een beetje truffeltapenade en een druppeltje truffelolie door mayonaise heen en breng verder op smaak met peper en zout. Wees voorzichtig met het toevoegen van de truffeltapenade, want deze kan snel overheersen. 

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje