Bettine geitenkaas & druiven salade met zelfgemaakte dressing

aantal personen

4 personen Serves 4

bereidingstijd

15 minuten PT15M

ingrediënten

  • 3 el walnoten
  • 4 el olijfolie
  • 1 el rodewijnazijn
  • 1 tl Franse mosterd
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 rode ui
  • 250 g rode druiven
  • 150 g rucola slamelange
  • 200 g Bettine geitenkaas gerijpt (plakjes)

keukenspullen

bereiden

Warme geitenkaas uit de oven met de frisse smaak van rucola, druiven en rode ui, echt een heerlijke smaakcombinatie. Deze salade kan als maaltijdsalade, maar doet het ook goed als bijgerecht!

Dit is een recept van @mascha_foodlifestyle, zij is Gewichtsconsulente & Leefstijl Coach en heeft een blog voor ons geschreven over haar visie op geitenkaas. Meer informatie over Mascha van Berkel vind je hier.

Verwarm de ovengrill voor. Rooster de walnoten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

Klop met een garde ¾ van de olie, azijn, mosterd en honing tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de ui in dunne ringen. Meng de vinaigrette met de druiven, sla en ui.

Leg de geitenkaas op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de rest van de olie. Schuif de bakplaat 8 cm onder de grill. Laat in ca. 4 min. zacht en lichtbruin worden.

Verdeel de salade over borden en leg op elk bord een paar plakjes geitenkaas. Schenk de honing erover en bestrooi met de walnoten.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje