BBQ Aubergine met Bettine no.3

aantal personen

4 personen Serves 4

bereidingstijd

20 minuten PT20 M

ingrediënten

  • 4 aubergines
  • 2 el Za’Atar
  • 4 el olijfolie
  • 150g Bettine No.3
  • 20g Thaise basilicum
  • 3 stengels lente-ui
  • 4 el harissa saus
  • 100g granaatappeltjes
  • zout en peper

 

keukenspullen

bereiden

Verrukkelijke aubergines gegrild op de BBQ. Perfect voor tijdens die lekkere warme zomerdag. De gegrilde smaak van de aubergines in combinatie met de geitenkaas getopt met basilicum en lente-ui geven een heerlijke smaaksensatie!

Verwarm de barbecue voor (of gebruik een grillpan voor dit recept).
Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in. Wrijf in met de Za’Atar en de olijfolie.
Snijd de Bettine No.3 in 8 plakken, pluk de blaadjes van de Thaise basilicum en snijd de lente-ui in ringen.
Grill de aubergines in de pan of op de barbecue 5 minuten op de snijkant. Keer om en leg op elke helft een plak no.3. Grill nog vijf minuten.
Leg de aubergines op een schaal en lepel de harissa erover. Bestrooi met de lente-ui, Thaise basilicum en granaatappelpitjes. Bestrooi met zout en peper voor het serveren.

 

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje