Aziatische lentesalade met Bettine Pearls

aantal personen

4 personen Serves 4

bereidingstijd

25 minuten PT25M

ingrediënten

  • 250g mihoen 
  • 1 rode peper
  • 3 cm gember
  • 4 el sesamolie 
  • 1 limoen 
  • 2 el sesamzaad 
  • 250g
  • sugarsnaps
  • 200g edamame boontjes
  • ½ komkommer
  • 1 kleine witte ui 
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 bakje Bettine pearls
  • zout en peper
     

keukenspullen

bereiden

Een beetje zon op je bord is altijd fijn, helemaal met dit heerlijke lenteweer. Daarom vandaag een groene salade met sugarsnaps, edamame boontjes en komkommer. Een heerlijk lichte maaltijd die je naar wens kunt combineren met een stukje vis, maar dat zeker niet nodig heeft. 

Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud.
Snijd de rode peper in ringen en schil en hak de gember fijn. Meng de rode peper en gember met de sesamolie, het sap van de limoen en het sesamzaad. Breng op smaak met zout en peper. Meng de helft van de dressing met de noodles.
Blancheer de sugarsnaps 3 minuten in ruim kokend water, voeg de sojaboontjes in de laatste minuut toe. Giet af en spoel koud.
Snijd de komkommer in de lengte door en snijd in schuine plakken. Snijd de ui in dunne reepjes. Meng de groenten met de rest van de dressing.
Verdeel de noodles over vier borden en verdeel de groenten erover. Bestrooi met de tuinkers en de Bettine pearls.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje