Aardbeiensalade met lauwwarme geitenkaas in een jasje van panko

aantal personen

4 personen Serves 4

bereidingstijd

30 minuten PT30M

ingrediënten

  • Bettine geitenkaas naturel 125 gram
  • 150 gram gemengde jonge sla
  • 250 gram verse aardbeien in plakjes
  • 1/2 komkommer, geschild, zonder vruchtvlees
  • 1 sjalot in dunne plakjes gesneden
  • 50 gram bloem
  • 2 eieren of 1 groot ei
  • 2 eetlepels melk
  • 100 gram panko
  • Olijfolie
  • zout en peper naar smaak

    Aardbeien vinaigrette:
  • 1 kopje gevierendeeld verse aardbeien
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 5 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 80 ml extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel maanzaad

keukenspullen


 

bereiden

Deze salade bestaat uit gemengde sla, aardbeien, koele komkommer en sjalot. Maar de echte lekkernijen in deze salade zijn de plakjes geitenkaas in een jasje van panko.

Verdeel de geitenkaasplakjes op een bord en plaats deze voor minimaal 20 minuten in de vriezer.
Verdeel intussen de salade over een schaal en halveer de aardbeien en snij het sjalotje en strooi over de salade.
Snijd de komkommer in kleine blokjes en verdeel over de salade. Voeg naar smaak peper en zout toe.

De aardbeien en het maanzaad bundelen hun krachten om een ​​winnende salade topper te maken. Waanzinnig lekker en je kunt het gekoeld tot wel een week bewaren!

Voeg de aardbeien samen met suiker, azijn, zout en peper in een kom en laat 15 minuten staan. Giet het aardbeienmengsel in een blender en verwerk het tot een gladde massa. Zet de mixer op de laagste stand en voeg langzaam de olijfolie toe. Giet het mengsel terug in een kom en klop het maanzaad er door.

Doe het ei in een kleine schaal en klop het ei los. Doe de bloem in een tweede schaal. In een derde schaal doe je de panko. Haal de geitenkaasplakjes uit de vriezer. Schenk de olie in een anti-aanbakpannetje en wacht tot de olie heet is. Rol ondertussen de geitenkaasplakjes door de bloem, daarna door het ei en daarna door het panko. Bak de kaasplakjes in de olie tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Let op, want dit kan heel snel gaan!

Verdeel de geitenkaasjes over de salade en besprenkel met de heerlijke aardbeien-maanzaad vinaigrette. Serveer de overige vinaigrette los bij de salade.

Geniet van elke hap van deze romige, knapperige salade-sensatie.

 

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje