Bitterballen met geitenkaas en aardappel

aantal personen

4 personen Serves 4

bereidingstijd

30 minuten PT30M

ingrediënten

400g aardappelen
1 eetlepel boter
100g Bettine Naturel
10g peterselie
5g chilivlokken
5g zout
20g maizena
6 el paneermeel
500 ml olie

keukenspullen

bereiden

Deze aardappel geitenkaas bitterballetjes van galley of gail zijn een must try! Knapperig van buiten, luchtig van binnen met een vleugje kaas als je hem openmaakt. De perfecte snack voor een bankhangavond, op je volgende feestje (wanneer het weer mag) of gewoon lekker bij wat voor soort gelegenheid dan ook. 

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze gaar. Haal van het vuur en giet het water af. Giet, zodra de aardappelen gaar zijn, het overtollige water af. Laat de aardappelen ongeveer 5 tot 10 minuten afkoelen alvorens ze te pureren. Anders krijg je kleffe en vochtige balletjes.

Voeg de boter toe, gevolgd door de geitenkaas, peterselie, chilivlokken, zout en maizena. Pureer het en meng het geheel goed. Gebruik een eetlepel om kleine hoeveelheden van het mengsel te scheppen en rol er balletjes van.

Rol de balletjes in paneermeel zodat ze volledig bedekt zijn. Verhit de olie en bak de balletjes 5 minuten of tot ze goudbruin zijn. Serveer met chilisaus.

Galley of Gail heeft op instagram ook een Reel geplaatst van het recept! Om deze reel te bekijken klik je op de onderstaande afbeelding.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje