Nagerechten met geitenkaas

bettine geitenkaastruffels

aantal personen

10 personen Serves 10

bereidingstijd

30 minuten PT30 M

ingrediënten

  • 125 g Bettine verse geitenkaas honing
  • 150 g witte chocolade
  • 3 el whisky
  • 75 g walnoten, fijn gehakt
  • ½ citroenschil, geraspt
  • cacaopoeder

keukenspullen

  • rasp

bereiden

Hak 150 gram witte chocolade fijn. Laat hiervan 125 gram met de whisky au-bain-marie smelten. Verkruimel de Bettine verse geitenkaas honing en laat dit in de chocolade wegsmelten. Hak de walnoten fijn. Roer de walnoten en de geraspte citroenschil door de massa en laat het in de koelkast opstijven. Vorm van de chocolade-geitenkaasmassa kleine balletjes. Rol de helft van de balletjes door het cacaopoeder en de andere helft door de zeer fijngehakte witte chocolade.

Leuk als onderdeel van een Grand dessert.

Recept van Wina van Dijk

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje