Ontbijt en lunch met geitenkaas

wafel met geitenkaas, ei en bacon

bereidingstijd

30 minuten

ingrediënten

Wafel

  • 1 groot ei
  • 50 gram suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1,5 dl melk
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 50 g boter, gesmolten
  • Olie om in te vetten

 

Overig

  • Bettine Geitenkaas Naturel (of honing)
  • Honing
  • 8 plakjes bacon
  • Handjevol krulsla
  • Handjevol blauwe bessen
  • 4 eieren
  • Snuf peper & zout

keukenspullen

  • Garde
  • Spatel
  • Wafelijzer
  • Koekenpan

bereiden

Wafels:
Scheid de eierdooier van het eiwit. Klop de eierdooier met de suiker en vanille suiker schuimig. Klop er de melk door en meng het bakmeel erdoor. Klop het eiwit  stijf en spatel dit door het beslag. Verhit het elektrische wafelijzer. Vet de ijzers even dun in met olie en schep met een laagje van het beslag in het wafelijzer. Doe het ijzer dicht en bak de wafels gedurende 2 minuten goudbruin. Laat de gebakken wafels rusten op een rekje (eventueel in een voorverwarmde oven om ze op temperatuur te houden).

Bak de eieren en de bacon apart. Leg de wafels op een bord en beleg met krulsla, bacon, blauwe bessen, Bettine geitenkaas, honing en een gebakken ei. Bestrooi eventueel met peper zout.

 

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje