Ontbijt en lunch met geitenkaas

wafel met geitenkaas, pistache en karamel

bereidingstijd

30 minuten

ingrediënten

Wafel

  • 1 groot ei
  • 50 gram suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1,5 dl melk
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 50 g boter, gesmolten
  • Olie om in te vetten
     
  • Bettine geitenkaasspread naturel
  • Ongezoete room
  • Pistachenoten
  • Verse muntblaadjes
  • Karamelsaus (alternatief honing)

keukenspullen

  • Garde
  • Spatel
  • Wafelijzer
  • Magnetron

bereiden

Wafels:
Scheid de eierdooier van het eiwit. Klop de eierdooier met de suiker en vanille suiker schuimig. Klop er de melk door en meng het bakmeel erdoor. Klop het eiwit  stijf en spatel dit door het beslag. Verhit het elektrische wafelijzer. Vet de ijzers even dun in met olie en schep met een laagje van het beslag in het wafelijzer. Doe het ijzer dicht en bak de wafels gedurende 2 minuten goudbruin. Laat de gebakken wafels rusten op een rekje (eventueel in een voorverwarmde oven om ze op temperatuur te houden).

Warm de geitenkaasspread even op in de magnetron, ongeveer 20 seconden. Klop de room op en mix voorzichtig met de geitenkaas tot een mousse. Leg wat mousse op de wafel en besprenkel met karamelsaus, wat muntblaadjes en tot slot pistachenoten.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje