Voorgerechten met geitenkaas

vijgenbloem met geitenkaas

bereidingstijd

15-20 minuten

ingrediënten

  • 250g Bettine Naturel
  • 4 mooie verse vijgen
  • Minimaal 4 plakken parmaham
  • Honing
  • Tijm
  • Amandelschilfers
  • Peper en zout

keukenspullen

  • Keukenmes
  • Bakplaat & bakpapier
  • Oven

bereiden

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de vijgen en snijd ze in kruisvorm in. Let er op dat je ze niet geheel doormidden snijd, maar ongeveer tot tweederde van de vijg. Trek voorzichtig de vijgen iets open, waardoor de geitenkaas er gemakkelijker in past. Verdeel de Bettine Naturel gelijkmatig over de 4 vijgen en wikkel een plak parmaham om het geheel tot ongeveer ¾ vanaf de onderkant. De ham moet helemaal rondom de vijg gewikkeld worden. Gebruik dus waar nodig meer dan 1 plak ham. Besprenkel het geheel met een dessertlepel honing. Leg de vijgen op een bakplaat met bakpapier en schuif het in de oven. Laat het ongeveer 6-7 minuten bakken. Bestrooi de warme vijg met amandelschilfers, peper, zout en een takje tijm.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje