Ontbijt en lunch met geitenkaas

toast met avocadospread, Bettine geitenkaas en een medium gekookt eitje

bereidingstijd

10 minuten

ingrediënten

4 boterhammen in soort naar eigen keuze
65 gram Bettine naturel geitenkaas (125 gram verpakking)
2 avocado’s voor royaal belegde boterhammen, 1 avocado kan ook natuurlijk ;)
2 eieren
Tuinkers
Citroen(sap)
Zwarte peper
Zeezout

keukenspullen

bereiden

Soms hoef je niet al teveel moeite te doen om een overheerlijk ontbijtje op tafel te zetten waarvan je helemaal onder de indruk raakt.

Toast met avocado, geitenkaas en een medium gekookt eitje is niet alleen simpel te bereiden,  het ziet er al snel indrukwekkend uit en is een geweldige combinatie volgens ons. En als wij het zeggen… nou ja, dan is het ook zo. Dit is een leuk en smakelijk gerechtje om met Pasen te serveren.

En zo maak je het:
Zet een pannetje water op het vuur en kook de eieren in een minuut of 6 gaar. Korter of langer kan natuurlijk ook. Net wat je zelf lekker vindt. Wij vinden een medium eitje (hard eiwit en lopend eigeel) het lekkerst. ;)
Rooster de boterhammen tot ze mooi goudbruin kleuren.
Prak de avocado’s fijn en besprenkel met wat citroensap (voor de smaak en om de mooie groene kleur te behouden) en smeer uit over de geroosterde boterhammen. Kruimel er royaal Bettine naturel geitenkaas overheen. Snijd de eieren doormidden en leg op iedere boterham een half eitje. Garneer met de tuinkers en bestrooi met een beetje zeezout en zwarte peper.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje