Ontbijt en lunch met geitenkaas

roggebrood met Bettine geitenkaasspread, avocadospread en gerookte zalm

bereidingstijd

10 minuten

ingrediënten

2 personen

1 avocado
Roggebrood 4 plakjes, deze kun je eventueel naar wens roosteren
Bettine geitenkaasspread (bakje 125 gram)
Gerookte zalm 150g
Komkommer
Tuinkers
Lenteui
Tomaat (geel &  rood)
 

keukenspullen

Kaasschaaf

bereiden

Dat wij dol zijn op avocado, dat hebben jullie vast gemerkt ;)
Avocado op roggebrood met gerookte zalm en een tomatendressing - een recept dat je vast en zeker 's ochtends uit bed doet komen. Romige avocado en heerlijke gerookte zalm voelen als een verwennerij, maar als je weet dat dit gerecht ook nog eens zeer weinig calorieën bevat, is het helemaal een feestje om dit te mogen serveren én er natuurlijk zelf van te mogen genieten.
 

En zo maak je het:
Halveer de avocado, verwijder de pit en pureer alles met een vork.
Breng goed op smaak met zout en zwarte peper.
Besmeer de boterhammen met de Bettine geitenkaasspread, en smeer een diagonale  laag avocado over de spread.
Snijd met de kaassnijder plakken over de gehele lengte van de komkommer. Plaats op iedere boterham 2 plannen komkommer (mooi opgerold) over de laag avocado.
Verdeel de gerookte zalm over het brood, maar zorg dat de overige ingrediënten zichtbaar blijven.
Snijd de tomaatjes en lente ui in kleine stukjes en strooi deze samen met de tuinkers over de boterhammen.

Gratis Geitenkaas recepten-boekje