Voorgerechten met geitenkaas

pompoentaartje met bettine geitenkaas

bereidingstijd

60 minuten

ingrediënten

  • 125g Bettine geitenkaas spread naturel
  • 125g Bettine verse geitenkaas (plakjes)
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 1 pompoen
  • 4 takjes tijm (vers)
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl grof zeezout
  • 5 eieren
  • 200g Franse volle kwark

keukenspullen

  • Oven
  • Overschaal 2x
     

bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed elk (oven)schaaltje met 2 plakjes bladerdeeg (afhankelijk van de grootte van het schaaltje) en druk het goed aan. Snijd de pompoen in blokjes en verdeel ze over de deegbodems. Klop in een grote kom vier eieren los. Voeg de kwark, het kerriepoeder, de Bettine geitenkaas spread en peper en zout toe. Meng het geheel en verdeel het daarna over de (oven)schaaltjes. Strooi op ieder taartje de blaadjes van één takje tijm. Rol vervolgens de deegranden terug naar binnen. Klop het laatste ei los en bestrijk het deeg ermee. Verkruimel wat Bettine geitenkaas over het taartje. Strooi er tot slot wat grof zeezout over. Bak het circa 35-40 minuten in de voorverwarmde oven.  

Gratis Geitenkaas recepten-boekje