Hoofdgerechten met geitenkaas

plaattaart met verse geitenkaas en groenten

bereidingstijd

40 min

ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg Tante Fanny
  • 100 gram verse Bettine geitenkaas bolletjes (naturel of kruiden)
  • geraspte oude geitenkaas (Bettine Grand Cru)
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 paprika
  • 1 tomaat
  • olijfolie
  • groene pesto
  • zout en peper
  • basilicum

keukenspullen

  • Oven
  • Keukenmes

bereiden

Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen. Rol de bladerdeeg van tante Fanny uit en besmeer het oppervlak met wat groene pesto. Bestrooi  vervolgens de helft van de geitenkaas bolletjes hierover. Was de verschillende groenten. Snij de courgette en tomaat in dunne plakjes, de rode ui in halve ringen en de paprika is strookjes. Leg vervolgende de groenten dakpansgewijs op de plaattaart. Rasp de oude geitenkaas (Bettine Grand Cru). Bestrooi de geraspte oude geitenkaas en de overgebleven verse geitenkaas bolletjes over de groentes. Druppel vervolgens over de plaattaart een beetje olijfolie. Vouw de randen van het bladerdeeg een stukje dubbel. Breng vervolgens de groenten verder op smaak met wat peper, zout en eventueel wat Italiaanse kruiden.

 

Schuif  de belegde plaattaart op een bakplaat onderin de voorverwarmde oven. Bak de plaattaart in 20 - 25 min. goudbruin. Voor het serveren nog wat blaadjes basilicum verdelen over de taart en wat druppels olijfolie.

Gratis Geitenkaas recepten-boekje