Hoofdgerechten met geitenkaas

pasta met pompoen en geitenkaas

bereidingstijd

60 minuten

ingrediënten

  • 200g Bettine geitenkaas naturel
  • 1 grote pompoen
  • 50g roomboter
  • 1 rode ui
  • Salie
  • 65g pijnboompitten
  • 300g rigatoni pasta
  • Olijfolie
  • Peper en zout

keukenspullen

  • Keukenmes.
  • Koekenpan

bereiden

Snijd 8 blaadjes salie fijn en snijd de rode ui fijn. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Schil en hol de pompoen uit. Snijd de pompoen in kleine stukjes. Verhit in een pan de roomboter en bak de pompoen op laag vuur voor 30 minuten tot ze gaar en zacht is. Voeg na 20 minuten de rode ui en salie toe en bak de laatste 10 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Kook ondertussen de pasta al dente. Giet de pasta af en schep 1 el Bettine geitenkaas door de pasta heen en meng tot de geitenkaas volledig is vermengd met de pasta. Schep de pasta op een bord en doe er een flinke lepel pompoen overheen. Strooi de pijnboompitten eroverheen. Verkruimel de overige geitenkaas over de borden en maak af met een blaadje salie.

Tip: Recept van Buur Kookt

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje