Hoofdgerechten met geitenkaas

paddenstoelen-preiquiche met bettine geitenkaas

bereidingstijd

60 minuten

ingrediënten

  • 125g Bettine verse geitenkaas naturel (helft nodig)
  • 100g Bettine saladebolletjes naturel
  • 7 à 8 plakjes bladerdeeg of 1 rol bladerdeeg (Tante Fanny)
  • 2 schalen paddenstoelenmix
  • 2 preien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 25 g boter
  • 3 el olijfolie 

keukenspullen

  • Oven
  • Koekenpan
  • Zeef
  • Keukenrol

bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de twee bakvormen met 6 plakjes bladerdeeg of gebruik een rol bladerdeeg (Tante Fanny). Prik met een vork gaatjes in de bodem, zodat de lucht tijdens het bakken kan ontsnappen. Maak de paddenstoelen schoon en was de preien. Verhit de boter in een koekenpan en bak de prei zo’n 6 minuten. Voeg wat peper toe. Zorg ervoor dat het vocht verdwijnt door gebruik te maken van een zeef of van een stukje keukenrol. Schep de prei in de bakvormen. Verhit in dezelfde pan de olijfolie en bak de paddenstoelen en knoflook zo’n 5 minuten. Haal de pan van het vuur. Voeg de helft van de geitenkaas en het eiwit toe en breng op smaak met wat peper. Verdeel het geheel over de prei. Strooi tot slot de Bettine saladebolletjes erover. Maak van de overige bladerdeegplakjes kleine sterretjes (ter decoratie). Bak de quiche in ongeveer 45 minuten gaar en bak de sterretjes totdat ze mooi goudbruin zijn.

Gratis Geitenkaas recepten-boekje