Voorgerechten met geitenkaas

lasagne van geitenkaas

bereidingstijd

15 minuten

ingrediënten

  • Courgette
  • Verse Bettine geitenkaas naturel
  • Tomaat
  • Vijgen
  • Minitomaatjes
  • Olijfolie
  • Rode koolkiemen
  • Platte peterselie
  • Zout en peper
  • Mooie cocktailprikker

keukenspullen

  • Oven

bereiden

Het Turfschip uit Etten-Leur maakt mooie creaties met Bettine geitenkaas.
Ze waren zo vriendelijk het recept Lasagne van Bettine geitenkaas met ons te delen:

Snijd de courgette, de tomaat en de geitenkaas in dikke plakken. De courgette licht grillen. Besprenkel de gesneden plakken met een klein beetje olijfolie en een beetje zout en peper. Vervolgens gaan we stapelen. Hanteer de volgende volgorde: courgette, tomaat, geitenkaas, courgette, tomaat, geitenkaas en courgette. Snijd de vijgen in kwarten en leg twee stukje bovenop de stapel. Zet de ingrediënten vast met een mooie cocktailprikker (ovenbestendig). Warm de lasagne van geitenkaas op in een voorverwarmde oven op 160ºC gedurende circa 5 minuten.  Garneer het bord met gehalveerde minitomaatjes, platte peterselie en rode koolkiemen (deze geven een frisse smaak en een mooie paarse kleur). Rode koolkiemen passen heel goed bij de Bettine geitenkaas. Bettin’Apetit!

Bij het Turfschip in Etten-Leur kun je genieten van Bettine geitenkaas!

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje