Amuses en hapjes met geitenkaas

flapjes met Bettine geitenkaas, appel en noten

bereidingstijd

30

ingrediënten

Voor 10 stuks: 
5 plakjes bladerdeeg
100 gram Bettine verse geitenkaas
1 zoetzure appel
10 theelepels honing
8 gekraakte walnoten
1 ei

keukenspullen

notenkraker

bereiden

Het is altijd makkelijk om snel een bijzondere appelflap op tafel te toveren wanneer je onverwacht bezoek krijgt of als je zin hebt in iets lekkers. Je proeft de herfst door het gebruik van de Bettine geitenkaas en de walnoten in deze flap. Zowel warm als koud vinden wij het lekker, dus mocht je wat flapjes over hebben is dat allesbehalve een probleem.  
 

Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden voor heteluchtoven).
Haal de bladerdeegplakjes uit de vriezer en laat deze iets ontdooien. Verkruimel de walnoten, schil de appel en snijd deze in kleine blokjes. Verkruimel de geitenkaas en voeg deze toe aan de appel en de walnoten.Voeg hierna de honing toe en meng het geheel door elkaar. 

Snijd elk bladerdeegvelletje diagonaal doormidden tot 10 kleine driehoekjes. 
Verdeel het mengsel over de helft van ieder driehoekje en vouw de velletjes dicht tot kleinere driehoekjes en druk de randjes een beetje aan met een vork of met je vingers. 
Bestrijk de bladerdeeghapjes met het losgeklopte ei en bak de bladerdeeghapjes 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. 

Koud zijn deze flapjes ook erg lekker, dus je kunt ze gerust een dag van tevoren maken.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje