Nagerechten met geitenkaas

crème brûlée van geitenkaas

bereidingstijd

60 minuten

ingrediënten

  • 60 gram Bettine geitenkaas Naturel
  • 70 gram suiker
  • 175 gram room
  • 100 ml melk
  • 3 eierdooiers

keukenspullen

  • Oven
  • Pan
  • 4 Bakjes
  • Gasbrander

bereiden

Verwarm de oven voor op 110ºC. Breng de melk en de room al roerend aan de kook. Voeg vervolgens de Bettine geitenkaas toe. Laat dit circa 10 minuten afkoelen. Meng de eierdooiers met de suiker. Meng al roerend de melk, room en geitenkaas door de eierdooiers. Verdeel dit mengsel vervolgens over 4 bakjes. Plaats de bakjes voor circa 30 minuten in de oven en laat dit vervolgens afkoelen in de koelkast. Wanneer het is afgekoeld, bestrooi de crème brûlée met rietsuiker. Brand dit af met een gasbrander of gratineer het onder de grill. Garneer met vers fruit.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje