Hoofdgerechten met geitenkaas

couscous geitenkaas burger met rode uichutney

bereidingstijd

30 minuten

ingrediënten

  • 50g Bettine verse geitenkaas naturel
  • 50g Bettine geitenkaas spread naturel
  • 200g couscous
  • 2 zachte broodjes
  • 1 ei
  • 2 el bloem
  • 25 gram pistachenootjes, fijngehakt
  • 1 el havermout
  • Rucola
  • Rode ui chutney
  • Olie

keukenspullen

  • Oven
  • Koekenpan
  • Bakpapier
  • Bakplaat

bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C. Bereid de couscous zoals vermeld op de verpakking. Meng een ei en de bloem door de couscous, zodat het bij elkaar blijft plakken. Kneed de Bettine verse geitenkaas naturel door de couscous. Vorm twee flinke hamburgers van het couscous mengsel en leg dit voorzichtig op een bord. Maak een mengsel van de fijngehakte pistachenootjes en de havermout en rol de burger hier doorheen. Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur. Draai het vuur iets lager en leg je burger voorzichtig in de koekenpan. Zodra kant 1 bruin is keer je hem om en bak je de andere kant mooi goudbruin en knapperig. Leg de burgers op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak ze ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Gril ondertussen de broodjes even in een grillpan of in de oven. Besmeer 1 kant van het broodje met Bettine geitenkaas spread naturel, beleg met rucola en leg de burger erop. Schep een ruime hoeveelheid van de rode ui-chutney op de burger en sluit af met de bovenkant van het broodje. 

Bron: Simoneskitchen 

Tip: Lekker om de couscous in groentebouillon te koken.

Gratis Geitenkaas recepten-boekje