Voorgerechten met geitenkaas

broccolisoep met Bettine saladebolletjes en munt

bereidingstijd

15 minuten

ingrediënten

voor 4 personen:
100 gram Bettine salade bolletjes naturel
2 teentjes knoflook
4 stengels bleekselderij
2 eetlepels olijfolie
800 gram broccoli
2 liter groentebouillon
5 takjes munt

keukenspullen

keukenmachine

bereiden

De herfstmaanden zijn weer aangebroken en dit jaargetijde heeft volgens ons echt zijn charme. Heerlijke wandelingen in het bos met een warme choco met slagroom erna, of op een gure weekenddag lekker knus op de bank met een kom homemade herfstsoep. 
Wij hebben een bijzondere herfstsoep voor je, namelijk broccolisoep met geitenkaas en munt. 
De knoflook geeft een extra touch aan de soep. Daar word je toch instant blij van?
 

Snijd de stengels bleekselderij in stukjes en snij de knoflook in dunne plakjes. Bak de stukjes bleekselderij in 2-3 min in de olijfolie en bak de laatste minuur de knoflook mee. 
Breng de groentebouillon aan de kook en snij ondertussen de broccoli in grove stukken en voeg deze toe aan de soep samen met de bleekselderij en de knoflook. Kook dit samen nog 5 minuten en pureer de soep dan met een keukenmachine. Voeg naar smaak peper en zout toe, garneer met de saladebolletjes en verse muntblaadjes en serveer direct. 

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje