Hoofdgerechten met geitenkaas

bladerdeegtaart met geitenkaas en gehakt

bereidingstijd

45 minuten

ingrediënten

  • 125g Bettine geitenkaas naturel
  • 1 rol (270 g) Tante Fanny verse bladerdeeg
  • 2 teentjes knoflook
  • 400g rundergehakt
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 el sambal
  • 1 eidooier
  • 1 el melk
  • 1 ui
  • Peper en zout

keukenspullen

  • Oven
  • Pan
  • Bakpapier
  • Bakplaat

bereiden

Verwarm de oven voor op 200ºC. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de pan en bak daarin het gehakt rul. Voeg de ui, de knoflook en de chilivlokken toe en bak nog circa 5 minuten. Breng op smaak met sambal, peper en zout. Rol het bladerdeeg af en leg het, inclusief bakpapier, op de bakplaat. Verdeel het gahaktmengsel over één helft van het bladerdeeg. Verbrokkel de Bettine geitenkaas naturel over het gehakt. Snijd met een pizzaroller, van de andere helft bladerdeeg, lange dunne repen. Leg de repen bladerdeeg kruislings over het gehakt heen. Druk de deegranden met een vork op elkaar. Meng de eidooier met de melk en besmeer het deeg met dit mengsel. Bak de taart circa 25 minuten in de oven.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje