Voorgerechten met geitenkaas

bietencarpaccio met honing geitenkaas

bereidingstijd

60 minuten

ingrediënten

  • 100g Bettine geitenkaas honing
  • 2 flinke bieten, kleur en soort naar keuze
  • rucola, handvol
  • 1/2 el rode wijnazijn
  • 1 el olijfolie

keukenspullen

  • Keukenmes
  • Kookpan 
  • Dunschilmes

bereiden

Kook de gehele bieten ongeschild in kokend water tot ze zacht zijn. Dit duurt waarschijnlijk zo'n 40-50 minuten. Als een vork zonder weerstand in de biet glijdt, is hij gaar. Giet af en laat afkoelen.
Schil de biet en snijd hier vervolgens zo dun mogelijke plakken van. Meng de rucola met de azijn en olijfolie en maak af met wat peper en zout.
Leg de plakken biet netjes op een bord. Leg hier wat rucola op en verkruimel vervolgens de geitenkaas met honing erover. Serveer meteen.

Bron: http://www.blondiekookt.nl/2015/03/bietencarpaccio-met-honinggeitenkaas.html

Tip: Kijk voor meer lekker gerechten op blondiekookt.nl

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje