Voorgerechten met geitenkaas

bietencarpaccio met frambozendressing & Bettine geitenkaas

bereidingstijd

15

ingrediënten

voor 4 personen:
2 gekookte bieten in dunne plakjes
100 gram Bettine geitenkaas bolletjes naturel
rucola om te garneren
1 handvol hazelnoten  
1 eetlepel frambozendressing
 

keukenspullen

vijzel                                                                                                                                                       

mandoline of scherp mes

bereiden

Carpaccio is oorspronkelijk een gerecht van dungesneden rauwe runderlende. 
Echte vleeseters gruwen ervan als andere gerechten ook ‘carpaccio’ worden genoemd, omdat het in die gerechten ook gaat om dunne plakjes met een dressing. Dat maakt ons echter helemaal niets uit! 
Daarom een heerlijk recept voor carpaccio met, echt waar, bietjes. Bieten kun je gekookt, geroosterd, maar ook rauw eten. Het is behalve gezond en lekker ook verrassend anders als voorgerecht met kerst.  
 

Schik de plakjes biet op een rond bord en strooi hierover de geitenkaas bolletjes. 
Leg ter garnering hier en daar wat blaadjes rucola en sprenkel de frambozendressing over de bietencarpaccio. Strooi als laatste de hazelnootkruimels over de carpaccio en serveer het gerecht direct. 

Tip:
Dit gerecht kan je ruim van tevoren bereiden en afgedekt in de koeling bewaren. Haal deze 20 minuten voor het serveren uit de koeling en garneer dan pas met de geitenkaasbolletjes, de rucula, dressing en de hazelnootkruimels.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje